NAVİGASYON
NAVİGASYON

EDM Bilişim Mobil Uygulaması

Teknolojinin gelişmesi ile beraber faturalar elektronik ortamlarda düzenlenebilir hale gelmiştir. Kağıt olarak düzenlenen faturaların yerini günümüzde E-Fatura, E-Arşiv Fatura olarak ticari işletmelerin elektronik ortamlarda düzenliyor oldukları faturalar almıştır.

Elektronik yollar ile fatura düzenlemek denildiğinde herkesin aklına masaüstü bilgisayarlar veya dizüstü leptoplar geliyor olsa da EDM Bilişim bu iki yönteminde dışına çıkarak bir mobil uygulama geliştirmiş, gerçek ve tüzel kişiliklerin her an ve her saniye istedikleri anda faturalarını oluşturmaları için imkan oluşturmuştur.

EDM Bilişim mobil uygulaması ile birlikte ticari işletmeler istedikleri dakika bir telefon aracılığı ile mobil yöntemler dahilinde istedikleri anda fatura kesebilmektedirler. EDM Bilişim ayrıca kullanıcılarına sunmuş olduğu mobil uygulamanın sadeliği sayesinde kafa karışıklığı yaşamadan hızlı bir şekilde fatura oluşturmaları için olanak sağlamaktadır.

Android veya İOS cihazlarınıza indirdiğiniz EDM Bilişim mobil uygulamasını açtığınızda sizden kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz istenecektir. Kullanıcı adı ve şifreniz EDM Bilişim portalı ile ilk anlaşmanız sonrasında ticari işletmeniz için elektronik faturalar kesebilmek adına tarafınıza tanımlanan mobil veya masaüstü şeklinde EDM Bilişim tarayıcılarına giriş yapabilmek için tanımlanan şifrelerdir.

İlk olarak giriş yaptığınızda karşınıza çıkan grafik ile birlikte hesap durumunuzun takibini yapabilirsiniz. Bu grafik üzerinde tarafınıza kesilmiş olan faturalar turuncu renk ile sizin başkalarına kestiğiniz faturalar ise turkuaz renk ile gösteriliyor olacaktır. Oldukça sade bir şekilde tasarlanmış olan EDM Bilişim Mobil uygulaması içerisinde üst bölümdeki grafiğin hemen alt tarafında;
 

  • Satış faturaları
  • Satın alma faturaları
  • Tedarikçiler veya Müşteriler
  • Stok Kartları
  • Şubeler
  • Seri Numaraları
  • Sorun bildirme bölümü
  • EDM Bilişim uygulaması hakkında bilgiler

Olarak seçebileceğiniz pratik bir panel bulunuyor olacaktır.


Satış Faturaları Görüntüleme ve Fatura Oluşturma


Satış faturaları bölümü EDM Bilişim Mobil uygulamasına giriş yaptığınızda en üst sol tarafta yer alan, yeni fatura oluşturma bölümüdür. Satış faturaları bölümüne tıkladığınız zaman karşınıza gelen panelde isterseniz tanımlı carilerden müşteri seçimi yapabilir veya bir vergi numarası veya TC kimlik numarası yazarak yeni bir müşteri için fatura oluşturabilirsiniz.

Yeni bir müşteriye fatura keseceğiniz zaman vergi numarası bölümüne müşterinizin vergi numarasını yazdıktan sonra sorgula butonuna tıklamanız gerekir. Sorgulama sonucunda karşınıza gelen 4 adımlık işlemleri tamamlamanız gerekmektedir. Burada şube seçiminin altında yer alan bölümde faturanın hangi şubeden kesileceği, fatura gönderim şeklinin altında faturanın ne şekilde gönderileceği, fatura tipinin ne olduğu ve son olarak ise faturanın senaryosunu (Temel Fatura) belirleterek ilerlemeniz gerekmektedir.
Karşınıza yeni gelecek olan panelde yukarıdaki bölümde;
 

  • Bilgiler
  • Ürünler Hizmetler
  • Açıklama
  • Fatura Görüntüsü

Butonlarını görüyor olacaksınız.

Bilgiler Bölümü

Bilgiler bölümünde faturanın kime kesileceğine dair bilgiler yer alıyor olacaktır. Sistem bilgileri otomatik olarak getireceğinden dolayı buraya bilgi girişi yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Ürünler ve hizmetler bölümünde ise fatura ne için kesiliyor ise (Mal veya Hizmet Satışı) ona uygun satırlar eklenmesi gerekmektedir.
 

Ürünler ve Hizmetler Bölümü

Ürünler ve hizmetler bölümünde + ikonuna tıklatarak Stok – Hizmet seçimi yaparak ilerlemeniz gerekmektedir. Stok kartlarını önceden tanımladığınızdan dolayı stok – hizmet seçimini gerçekleştirdiğinizde hemen alt bölümde yer alan birim fiyat, kdv gibi bilgileri de sistem otomatik olarak önünüze getiriyor olacaktır. Yeterince satır ekledikten sonra açıklama bölümüne geçebilirsiniz.
 

Açıklama Bölümü

Açıklama bölümüne yazacağınız bilgiler faturanın alt tarafında yer alan bölümde görünecektir. Bu bölüme kestiğiniz fatura ile ilgili olan özel durumları belirtmeniz gerekmektedir. Örneğin “Bu fatura irsaliye yerine geçer.” veya “Bu fatura elektronik ortamda iletilmiştir.” gibi açıklamalar yazabilirsiniz. 
 

Fatura Görüntüsü

Son olarak fatura görüntüsüne tıkladığınızda henüz kesilmemiş olan faturanızın taslak görüntüsü karşınıza gelecektir. Buradan fatura ile ilgili bütün bölümlerin kontrolünü yapmanız gerekmektedir. Mobil cihazınızla yakınlaştırma işlemi yaparak faturayı dikkatlice kontrol ettikten sonra müşteriniz ile paylaşabilirsiniz.

EDM Bilişim mobil uygulaması üzerinden oluşturmuş olduğunuz faturaları kopyalama, gönderme, düzenleme ve silme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
 

Satın Alma Faturaları

Satın alma faturaları bölümünde ise satın almış olduğunuz ürünlere ilişkin düzenlenen faturaları görüntüleyebilirsiniz. E-Fatura mükelleflerinin en büyük avantajlarından bir tanesi ticari işletmenin adına düzenlenen faturaları direkt olarak görebiliyor olmalarıdır. EDM Bilişim mobil uygulaması ile birlikte müşterine mobil cihazlar eşliğinde bu işlemlerin takibinin ivedi şekilde yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Satın alma faturaları butonuna tıklayarak yönlendirildiğiniz sayfadan firmanız adına düzenlenen bir faturayı muhasebecinize hızlıca iletebilirsiniz. Ayrıca faturalara onay da verebilirsiniz. Tarafınıza düzenlenmiş olan E-Faturalara 7 gün içerisinde onay veya ret vermezseniz fatura direkt olarak onaylanacaktır.
 

Tedarikçi veya Müşteri Tanımlaması

Bir ticari işletmenin entegrasyon firmasından beklediği en önemli özelliklerden bir tanesi de alıcıların bilgilerini sisteme kayıt edilmesidir. EDM Bilişimin sağlamış olduğu bu sistem sayesinde E-Fatura kullanıcıları müşterilerini sisteme tanımladıktan sonra oldukça kolay şekilde fatura oluşturabileceklerdir. Ayrıca EDM Bilişim bu hizmeti mobil uygulama ile siz değerli müşterilerine sunmaktadır.

Tedarikçi müşteri tanımlama bölümüne giriş yaptığınız zaman üst bölümde yer alan Vergi Numarası bölümüne müşterinizin vergi numarasını yazdığınızda sistem direkt olarak müşterinin;

  • Vergi dairesi
  • Cari kodu
  • Cari adı
  • Ticari türü

Karşınıza geliyor olacaktır. Cari kodu müşterinin vergi numarası ile aynı olarak karşınıza geliyor olsa da siz burada istediğiniz şekilde müşterinize cari kodu tanımlaması yapabilirsiniz. Sayfayı biraz daha aşağı kaydırdığınızda;
 

  • E-posta adresi
  • Döviz türü
  • Adres
  • Telefon numarası
  • Faks
  • Posta kodu
  • Web adresi

Gibi bilgileri isteğe bağlı olarak doldurabilirsiniz. Kaydet butonuna tıkladığınız zaman cari müşteri oluşturulmuş olacak ve bir sonraki faturayı yeni kaydettiğiniz müşteriye keseceğiniz zaman müşterinin cari kodunu girmeniz yeterli olacaktır.


Stok Kartları

Özellikle stoklu çalışmak zorunda olan işletmeler için stok kartı ekleme özelliği EDM Bilişimin sunmuş olduğu mükemmel özelliklerden bir tanesidir. Bu panel genel olarak hizmet sektöründe olmayan ve alım satış işleri ile uğraşan ticari esnaflar için oldukça faydalı olmaktadır. EDM Bilişim mobil uygulaması içerisinde stok kartları sayfasından satışını veya alışını gerçekleştireceğiniz her türlü ürün için bir stok kartı tanımlaması ile;

  • Stok kodu
  • Stok adı
  • KDV oranı
  • Birim fiyatı

Bilgilerini sisteme entegre bir hale getirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde E-Arşiv veya E-Faturalarınızı oluşturacağınız zaman satışını gerçekleştireceğiniz ürünün stok kodunu fatura kesme paneline girdiğinizde sistem direkt olarak ürünü bulacak ve gerekli diğer bilgileri de karşınıza çıkaracaktır. Zaman içerisinde birçok stok kodu tanımlaması yapmış olan bir ticari işletme, EDM Bilişim mobil uygulaması ile beraber saniyeler içerisinde elektronik faturalarını oluşturabilmektedirler.
 

Seri Numara Tanımlama Bölümü

E-Fatura sisteminize geçtiğiniz andan itibaren keseceğiniz faturalar üzerinde yer alan 17 haneli belge numarasının ilk 3 hanesi kelimelerden oluşmak zorundadır. Bu kısımdan keseceğiniz faturalar için seri numarası tanımlaması yapabilirsiniz. Örneğin E-Arşiv olarak düzenleyeceğiniz faturalar için “EAF” ile başlayan bir seri numarası, E-Fatura olarak düzenleyeceğiniz faturalar için ise “EFA” olarak seri numarası tanımlaması gerçekleştirebilirsiniz.
Seri numara tanımlamalarını ticari işletmeler genel itibari ile E-Fatura ve E-Arşiv olan faturaları birbirinden ayırt etmek için iki şekilde uyarlama yaparak kullanmaktadırlar. Daha büyük şekilde ihtiva eden ticari şirketler veya birden fazla şubesi olan şirketler faturanın nereden kesildiğinin belli olması için de çeşitli seri numarası tanımlaması yapabilmektedirler.
 

Sorun Bildirme Bölümü

“Sorun bildir” kutucuğuna tıkladığınız zaman EDM Bilişim mobil uygulaması ile ilgili olarak istek veya şikayetlerinizi dile getirebileceğiniz bir iletişim formu karşınıza gelecektir. Buradaki bölümden telefon numaranızı ve mesajın konusunu yazarak bizimle ilgili istek veya şikayetlerinizi bildirebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak İnteraktif Kullanıcılarda aynı şekilde sisteme giriş yapmakta, Fatura gönderim ekranında sadece İnteraktif seçeneği bulunmakta. Ayrıca İnteraktif faturaların gönder butonu kullanıldıktan sonra “GİB” Tarafından SMS gönderimi yapılmakta. Sms de gelen kodun açılan pop-up ekranına girilmesi gerekmektedir.

Ayrıca seri numarası tanımı İnteraktif gönderimler için gerekli değil, seri numarasını otomatik olarak “GİB” Tarafından verilmektedir.   

Diğer Blog

E-Arşiv Fatura Avantajları
Turizm Sektöründe E-Dönüşüme Gönüllü Geçiş
Sağlık Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları
Perakende Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları
Yılbaşı itibarıyla E- Defter uygulamasına geçişi zorunlu mükellefler
GİB 2. nüsha aktarımı ve E-Defter Saklama Yetkisi
E-Dönüşüme Geçmenin Avantajları Nelerdir?
E-BORDRO HİZMETİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
Dijital Dönüşüm Nedir?
Hızlı ve Doğru E-Fatura Başvuru Süreci Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey
E-İmza İle İş Hayatınızın Ne Kadar Kolaylaşağı Hayallerle Sınırlı
Oteller, e-dönüşüyor
İnteraktif Arşiv Fatura Süreci
E-Fatura Zorunluluğunda Hem Sektörel Hem Ciro Bazlı Kriterler
Ticari E-Fatura Nedir? Nasıl İptal Edilir?
Bulut Yedekleme Nedir? Şirketler İçin Önemi Nedir?
EDM Bilişim Mobil Uygulaması
Oto Galericiler İçin E-Belge Zorunluluğu ve EDM ile Geçiş Avantajları
E-Arşiv Fatura Nedir?
E-İmza Nedir?
E-Adisyon Nedir?
E-Dekont Nedir?
E-Kasa Nedir?
E-Defter Nedir?
E-İrsaliye Nedir?
E-Fatura Nedir?
KEP NEDİR? (Kayıtlı Elektronik Posta)
E İmza Nedir?
FMCG (Hızlı Tüketim Malları) Sektöründe E-Dönüşüm
Doğaya Dönüşüm Bu!
E-İrsaliyeye Kimler Geçmelidir?
E-Mutabakat Nedir?
E-SMM Nedir?
E-Defter & E-Defter Saklama
E-Dönüşümün Doğaya Faydası
Fidan Dikiminin Önemi
E-İmza
E-Defter
E-Arşiv
E-Arşiv Fatura
KEP (Kayıtlı Elektronik Posta)
E-Defter Mimarisi
E-SMM Sistemine Geçiş
E-Ticaret Firmalarına 2023 de E-Fatura Geçiş Zorunluluğu
E-Biletler Gider Olarak Gösterilir mi?
E-Defter 2. Nüsha Aktarımları Nasıl Yapılır?
E-Faturada Temel Fatura mı Ticari Fatura mi Kesilmelidir?
E-bordro Nedir?
E-imza Nedir?
UETS Nedir?
EYP Nedir?
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Nedir?
Özel Entegratör
E-Belge Nedir?
Mali Mühür Nedir?
Muhasebe (Fiş) Aktarım Nedir?
E-Müstahsil Nedir?
Ön Muhasebe
E-Dönüşümle İşimizi Etkin ve Verimli Hale Getirelim, Doğamızı Koruyalım.
Gider Pusulası
Mali Mühür Nedir?
E-Defter ve Web Servis Yöntemi Kullanım Avantajları
Eşanlı E-Defter Gönderimi
E-Arşiv Raporlarına Eklenen Yeni Alanlar
Banka Kredisinin Muhasebeleştirilmesi
Personel Özlük Dosyası Nedir? Nasıl Hazırlanır?
Gelir Gider Takip Programı
Ön Muhasebenin Genel Muhasebeden Farkı
EDM Mobil Uygulama Özellikleri
Ön Muhasebe Raporlama Programları
Damga Vergisi
Özel Matrah Fatura
Karbon Ayak İzi Hayatımıza Giriyor...
Tevkifatlı Fatura Nedir?
Prim Avans Ödemeleri
Stok Takip Sistemi
E-Fatura Mobil Uygulaması
Gelir Gider Tablosu Nedir? Nasıl Hazırlanır?
Nace Kodu Nedir? Ne İşe Yarar?
2024 Personel Özlük Dosyası Nedir? Nasıl Hazırlanır?
İhracaat Faturası Nedir? Nasıl Hazırlanır?
İnternet Vergi Dairesi Nedir? Nasıl Kullanılır?
Kasa Hesabı Nedir? Adım ADım 100 Kasa Hesabı İşleyişi
Kurumsal Vergisi Nedir?
Mali Mühür ve E-İmza Nedir? Kimler Kullanır?
Tahsilat Makbuzu Nedir? Nasıl Kesilir?
Temel ve Ticari E-Fatura Arasındaki Fark Nedir?
Pazaryerleri ve KEP Adresi Zorunluluğu
Trendyol KEP
Kep Adresi Değişikliği
KEP Başvuru Formu
E-Tebligat Nedir?
Personel Özlük Dosyası Nedir, Nasıl Hazırlanır?
NACE Kodu Nedir, Ne İşe Yarar?
Gelir Gider Tablosu Nedir Nasıl Hazırlanır?
Proforma Fatura ve Teklif